ul. Bednarska 8, 43-200 Pszczyna
NATURALNE PRODUKTY
PRODUKTY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Jesteś tutaj: Twarz / Olej z Opuncji Figowej 100% - czysty, zimnotłoczony -7,5ml - BIOUP

Olej z Opuncji Figowej 100% - czysty, zimnotłoczony -7,5ml - BIOUP

Stan magazynowy:Średnia ilość
Cena:
36.00PLN
Dodaj do koszyka
Wysyłka już od 6,00 zł!
Wysyłka w 24h!
  • Opis
  • Komentarze
  • Zapytaj o produkt
  • Poleć znajomemu

Opis

Olej z Opuncji Figowej 100% – czysty, zimnotłoczony -7,5ml - BIOUP

Czysty, 100% olej z nasion opuncji figowej tłoczony na zimno. W widoczny sposób wpływa na kondycję skóry. Poprawia jej napięcie, gęstość i gładkość, dlatego jest często nazywany "naturalnym botoksem". To jeden z nielicznych olei, którego samodzielne stosowanie przynosi tak dobre efekty na skórze. Jest więc bardzo ceniony przez cery dojrzałe.

Dzięki dużej zawartości kwasu linolowego olej z opuncji ma zdolność uzupełniania niedoborów ceramidów oraz innych składników tłuszczowych w skórze. Dzięki temu poprawia jej gęstość i napięcie. Ta właśnie cecha sprawia, że nazywa się go czasem naturalnym botoksem.

Wspomaga regenerację bariery lipidowej. Dzięki temu skóra odzyskuje gładkość i jędrność.

Korzystnie wpływa także na nawodnienie i elastyczność. Pomaga zapobiegać utracie wilgoci.

Fitosterole występujące obficie w oleju są odpowiednikiem naturalnych steroli występujących w ludzkiej skórze. Działają one przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Pobudzają również regenerację i gojenie naskórka. Podnoszą przez to naturalną odporność skóry na czynniki zewnętrzne. Ponadto normalizują pracę gruczołów łojowych, dlatego olej z opuncji sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej.

Olej z opuncji jest całkowicie niekomedogenny. Nie powoduje zapychania porów. Może więc być bez obaw używany przez osoby o cerach tłustych, mieszanych i skłonnych do zapychania.

Pojemność: 7,5ml

Jak stosować?

Olej szybko się wchłania, pozostawia cerę gładką i miękką. Jest przyjemny w używaniu. Ma lekko zielone zabarwienie i charakterystyczny  “olejowy”, ale niezbyt intensywny zapach. Można go stosować samodzielnie na nawilżoną wcześniej skórę. Dobrze się sprawdza jako wzbogacenie gotowych kosmetyków. 1-2 krople doskonale uzupełnią właściwości kremu.

INCI: Opuntia ficus-indica (Prickly Pear) Seed Oil

Zapytaj o produkt

Komentarze

Poleć znajomemu

Nasi klienci kupili także