ul. Bednarska 8, 43-200 Pszczyna
NATURALNE PRODUKTY
PRODUKTY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Jesteś tutaj: Ciało / Mydła / Mydło z masłem Shea z węglem aktywnym - Paczula - 130g - marki Bioer

Mydło z masłem Shea z węglem aktywnym - Paczula - 130g - marki Bioer

Stan magazynowy:Duża ilość
Cena:
22.00PLN
19.80PLN
Dodaj do koszyka
Wysyłka już od 6,00 zł!
Wysyłka w 24h!
  • Opis
  • Komentarze
  • Zapytaj o produkt
  • Poleć znajomemu

Opis

Mydło z masłem Shea z węglem aktywnym o zapachu Paczuli marki Bioer

Ręcznie wykonane mydło Shea z węglem aktywnym - paczula, jest unikalną kompozycją czystego masła Shea, oliwy z oliwek, oleju kokosowego, oleju ze słodkich migdałówWzbogacone o naturalny węgiel aktywny zwalcza uczucie swędzenia, podrażnienia skóry, posiada działanie bakteriobójcze, antyseptyczne, grzybobójcze. Masło Shea zawarte w mydle jest jednym z najbardziej docenionych na świecie produktów o wszechstronnym działaniu. Daje zarówno wysokiej klasy nawilżenie i wygładzenie skóry jak też pomaga w jej regeneracji i ochronie przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych oraz zapewnia promienny wygląd. Ujędrnia i wzmacnia skórę.

Kompozycja szlachetnych olejów: oliwy z oliwek, oleju kokosowego i oleju ze słodkich migdałów dostarcza skórze niezbędnych witamin z grupy B, witaminę C - rozświetla skórę, poprawia jej koloryt, oraz witaminę E - zwaną inaczej Witaminą Młodości - opóźnia procesy starzenia się skóry. 

Olejek eteryczny paczuli to jeden z najsilniejszych organicznych składników perfum i jeden z najlepszych składników wiążących inne zapachy. Paczula posiada zapach przypominający nieco gorzką czekoladę lub pieprz. Często nazywany jest zapachem Orientu. Zmysłowy, ziemny zapach paczuli zachwyci każdego! 

Mydło nie zawiera sztucznych substancji koloryzujących, a  jego kolor jest efektem połączenia wszystkich naturalnych składników. Bez konserwantów, sztucznych spieniaczy. Idealne przy problemach skórnych:  łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, egzema. Regularnie stosowane silnie nawilży i odżywi skórę, zmniejszy podrażnienia oraz nada jej zdrowy i promienny wygląd. 

Co cechuje mydła Shea z węglem aktywnym?

  • Ich unikalność - nie znajdą Państwo na rynku Polskim mydeł o tak niesamowitym składzie.
  • Mydło może być dla każdego - połączenie masła Shea, oliwy z oliwek i węgla aktywnego sprawiło, że mydło idealnie sprawdzi się do skóry suchej, podrażnionej, wrażliwej ale również tłustej, mieszanej, problematycznej. 
  • Ręcznie wyrabiane i krojone.
  • Nie testowane na zwierzętach, nie posiadają tłuszczów zwierzęcych.
  • Bez substancji chemicznie barwiących, konserwantów i sztucznych spieniaczy. 
  • Posiada działanie antyalergiczne.
  • Węgiel aktywny zawarty w mydle pochłania nadmierną ilość sebum wytwarzanego przez ludzki organizm.

Co znajduje się w mydle Shea z węglem aktywnym - paczula?

  • Oliwa z oliwek -  jest bardzo ważnym składnikiem mydła – posiada największe możliwości nawilżające. Mydło zatem nie tylko świetnie myje, ale także silnie nawilża nawet najbardziej spragnioną skórę. Ten rodzaj oleju nazwany jest wśród mydlarni “królem olei” a to za sprawą jego niesamowitych właściwości nawilżających. Oliwa z oliwek jest bogactwem witaminy E, która nie tylko odżywia i regeneruje, ale również opóźnia procesy starzenia się skóry.
  • Olej kokosowy - emolient, posiadający silne właściwości nawilżające i regenerujące na skórę. Posiada w sobie kwas laurynowy (47%)o właściwościach bakteriobójczych, antyseptycznych, antygrzybicznych. Olej kokosowy często polecany jest przy różnych problemach skórnych, typu łuszczyca, egzema, atopowe zapalenie skóry. Bardzo silnie nawilża. Dodatkowo w mydle został wykorzystany jako naturalny spieniacz (sprawia, że mydło doskonale się pieni, nie tracąc swoich walorów odżywczych).
  • Masło Shea - bogate w kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, E i F - regeneruje i odnawia zniszczony naskórek. Wygładza i zmiękcza skórę jednocześnie chroniąc ją przed szkodliwymi czynnikami, m.in. promieniami UV. Stymuluje aktywność komórek do odmładzania. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza procesy gojenia, niweluje reakcje alergiczne.  
  • Olej ze słodkich migdałów - bogaty w witaminę E, C i z grupy B, chroni równowagę skóry, przyspiesza metabolizm skórny, powstrzymuje procesy starzenia, zmniejsza utratę wody przez skórę, uelastycznia. Jeden z najdelikatniejszych olejów, polecany przy kuracjach antycellulitowych i na niwelowanie rozstępów. 
  • Węgiel aktywny -  nie tylko usuwa tłuszcz i odtyka pory, ale również wyrównuje koloryt skóry, zwalcza wolne rodniki i działa bakteriobójczo. Idealnie sprawdza się przy problemach skórnych (trądzik, cera tłusta, egzema, łuszczyca). Brud i zanieczyszczenia przyklejają się do cząsteczek węgla i są przez nie wchłaniane, a następnie usuwane z twarzy razem z wodą. Skóra poddana działaniu kosmetyku z węglem aktywnym jest odświeżona i matowa.
  • Olejek paczulowy - jest jednym z najstarszych i najpopularniejszych olejków eterycznych, słynie z aktywnego działania przeciw łupieżowi i infekcjom grzybiczym skóry. Ponadto działa antypasożytniczo i pomaga w przypadku różnorodnych problemów skórnych. Paczula od wieków była używana w leczeniu trądziku. Uznawana jest za afrodyzjak, działa odprężająco i rozjaśnia umysł. Jej intensywny zapach ma działanie maskujące przykre zapachy oraz utrwalające kompozycje perfumeryjne. Słodki, ziołowy, korzenny, drzewno - balsamiczny, mokry aromat olejku różni się od drzewnego zapachu samej rośliny. Wykorzystuje się go na masową skalę w perfumiarstwie, występuje w jednej trzeciej istniejących zapachów oraz w co drugim zapachu męskim.

Do jakiej skóry jest polecane?

  •   suchej,
  •   odwodnionej,
  •   dojrzałej,
  •   trądzikowej,
  •   tłustej,
  •   wrażliwej,
  •   podrażnionej,
  •   problemowej (łuszczyca, egzema, atopowe zapalenie skóry).

Mydła są ręcznie wyrabiane, następnie ręcznie krojone, dzięki czemu są bardzo unikatowe. Każda kostka różni się od siebie, dlatego mogą być lekko nie równe, a ich waga waha się między 130 - 150 gram.

INCI: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Oliwa z Oliwek), Aqua (Woda), Sodium Hydroxide*, Cocos Nucifera Oil (Olej Kokosowy), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Olej ze Słodkich Migdałów), Butyrospermum Parkii (Shea Butter) (Masło Shea), Pogostemon Cablin Oil (Olejek Paczulowy), CI 77266 (Carbon Black) (Węgiel Aktywny)

* Pomaga w procesie saponifikacji czyli połączenia składnikȯw - nie pozostaje w końcowym produkcie - czyli w mydle.

Zapytaj o produkt

Komentarze

Poleć znajomemu

Nasi klienci kupili także